Издателско-полиграфически комплекс
FaceBook  
Книги в кошницата:
(0) 0.00 лв.
 Начало     За нас

„Абагар“ АД – Велико Търново, е съвременен издателско-полиграфически комплекс с универсални възможности за производство на печатна продукция и добре развита издателска дейност.

„Абагар“ е наследник на създадената през 1951 г. печатница „Димитър Найденов“ и има вече 65-годишна история, която преминава през няколко преходни периода. Фирмата е съхранила традициите в полиграфията от миналото и новаторството през последните години.

Днес тя е оборудвана с модерна техника, която ни позволява да изработваме почти всичко в тази област. Основната производствена дейност е съсредоточена в печат и изработване на книги – мека и твърда подвързия, списания, календари и календар-бележници, тетрадки и акциденция, каталози и рекламни материали.

Отличителната черта на фирмата в условията на пазарна икономика е нейната конкурентоспособност. Продукцията на „Абагар“ АД се отличава с високо качество на полиграфическите услуги, а поетите задължения към клиентите за срок на изпълнението на поръчките са основни критерии в работата ни.

Книги, печатани в „Абагар“, могат да се видят в Чехия, Румъния, Македония, САЩ и Германия.

Девизът на фирмата е „Стремеж към съвършенство“ и той не е подбран случайно. В ежедневната си работа ние се стремим да го докажем чрез производството. За нас клиентът е деловият партньор, към когото проявяваме уважение, доверие и етичност. Гаранция за спазването на нашия девиз са: високият професионализъм на хората, доброто качество на полиграфическите изработки и срочното изпълнение на договорните отношения.


Наградите на Абагар

Награда "Златен лъв " 2013

Наградата  се присъжда от Асоциация '' Българска книга " и екпертно жури за най - добър издателски проект на издателство " Абагар " за Чудомир " Събрани произведения " в шест тома.

Национален център за книгата

Номинации за наградата "Черноризец Храбър " за 1996 и 1997 г. За цялостен принос в националния културен живот.

Асоциация на българските книгоиздатели

Грамота от Национален конкурс за най-добре издадена книга – 2004 г.
"Старобългарска литература. Енциклопедичен речник" - професор Донка Петканова

Съюз на Българските писатели

Грамота за книгата на академик Иван Радев "Другото лице на възрожденската литература"

Министерство на културата

Почетна грамота за принос в развитието и популяризирането на българската култура – 1999 г.

Съюз на Печатарската индустрия в България

Печатар на годината – 2008 г. , инж.Мариян Кенаров